Keltský telegraf 2024

V sobotu 23.3.2024 se u rozhledny Na Skalce konal 16. ročník celorepublikové akce Keltský telegraf, kterou jako každý rok pořádal spolek KBS-SOS Bojkovice. Počasí bylo přes den přímo luxusní a přípravu vatry provázelo teplé jarní sluníčko. Proto si členové spolku sobotní dopoledne plně užívali a těšili se na večerní akci.

Bohužel v souladu s předpovědí počasí od 16 do 18 hodin přelétla nad naším krajem docela vydatná dešťová přeháňka, která zřejmě odradila dost účastníků plánované akce. Vzhledem k tomu, že se jedná o celostátní akci, nebylo tudíž možné tuto odložit na pozdější dobu. Vzhledem k této neměnné skutečnosti a srdeční záležitosti skalních příznivců jsme se tedy po 19 hodině sešli u rozhledny Na Skalce, kdy se již počasí umoudřilo, přestalo pršet, ustal vítr, a dokonce bylo následně vidět mezi mraky i vykukující měsíc. V přesně stanovený čas, a to v 19:42 hod. tak došlo k zapálení vatry.

 

I přes menší počet účastníků v celkovém počtu 16 osob však byl plánovaný program naplněn. Děti, tedy 5 malých neposedů, si společně zaběhaly kolem rozhledny, opékaly špekáčky, a nakonec byly odměněni pořadateli sladkou odměnou za svou účast a odvahu.

Děkujeme všem, kdo se nezalekli proměnlivého jarního počasí a přišli s KBS-SOS společně prožít hezký večer s nádhernými výhledy na Bílé Karpaty a překrásné okolí.

Těšíme se na další společná setkání.

Video_1_Zapálení

Video_2

Video_3

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *