Údržba zařízení 03/2024

Čas nejenže hýbá nezadržitelně dějinami, ale působí svým ostrým zubem i na věci kolem nás. Ani společenská zařízení, která spolek KBS-SOS v průběhu své čtrnáctileté existence pro širokou veřejnost zbudoval se tedy nevyhnula působení povětrnostních vlivu a někdy i vandalům.

Proto v průběhu roku 2024 si spolek dal za cíl opravu těchto zařízení, aby tato mohla i nadále sloužit k užitku jak občanům města Bojkovice, tak i turistům a návštěvníkům našeho města. V první etapě údržby a oprav byly plně rekonstruovány „Dveře do kraje“ s kouzelným výhledem na obec Pitín. Původní nátěr dveří byl odstraněn a byl jim dán přírodní charakter. Společně s novým nátěrem dveří byl proveden i ochranný nátěr blízké vyhlídkové lavičky.

Dále byl zhotoven členy KBS-SOS odkládací stolek, který byl umístěn u pomníku Rumuna, aby tak doplnil přírodní vybavení tohoto místa, které je velmi často navštěvováno turisty a přes pětadvacet let se zde koná i pravidelná společenská akce „Pochod k Rumunovi“. Při instalaci stolku došlo zároveň k provedení nátěrů jak kříže a boží muky, tak i laviček a byl proveden celkový úklid tohoto pietního místa.

Cílem činnosti spolku je tak zachování přírodního rámce společenských míst a udržení krás našeho regionuv souladu s hlavním motem KBS-SOS „všichni – všem“.

Video_montáž

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *