Bořetice a okolí 2019

Pod taktovkou cyklistického oddílu Sokola Bojkovice jsme absolvovali další z cyklovýletů, tentokrát do Bořetic a okolí. Ubytování v č.p. 323 sice bylo na hraně, ale po zavření i kuřích očí se to nějak zvládlo … stejně tak jako podvečerní seniorské surfování ?!

Za zmínku stojí hlavně návštěva Vinařství Vajbar v Kobylí, kde se nám majitelé věnovali ze všech stran a jimi podávaný burčák snesl ta nejpřísnější kritéria. Je vidět, že ještě žijí lidé, kteří předřadili svou čest a vinařské umění před chlípné obchodní praktiky.

Po moravských vinařských stezkách jsme pak dva dny putovali naší Moravou s různě dlouhými zastávkami např. v Kloboukách, Vrbicích, Velkých Pavlovicích či Zaječí. Po cestě nás rovněž potkalo několik rozhleden jako Maják na Přítlucké hoře, Kraví hora, Kobylí vrch zvaný Homole či rozhledna Nedánov, přičemž z každé strany bylo možno nepřetržitě obdivovat Pálavu.

Charakteristická zeleninová výzdoba vesnic pak jen dokreslovala nádhernou atmosféru celého našeho pobytu v kraji vína, mandloní, meruněk, broskví a příjemných lidí. Tak napřesrok zase na shledanou …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *