Údržba rozhledny

Ve dnech 13.8. a 20. 8.2022 členové KBS-SOS společně se svým fanklubem provedli opravu nátěrů Rozhledny na Skalce včetně jejího příslušenství. Dále byla provedena vysprávka nástupní kamenné dlažby na rozhlednu včetně úpravy a úklidu okolí. Opravy byly nutné jak z hlediska uplynulého času a povětrnostních vlivů, tak bohužel i „díky“ vandalům, kteří soustavně rozhlednu poškozují devastačními nápisy či řežou do konstrukce rozhledny různé hlouposti a vulgarity.

Na tomto místě je potřebné konstatovat skutečnost, že procento debilů v celosvětovém měřítku je ve společnosti historicky dané, kdy ani naše prostředí se těmto dementům nemůže pravděpodobně vyhnout. Proto poděkování a vděk patří zvláště těm návštěvníkům rozhledny, a i jiných zařízení zbudovaných za posledních více jak 10 let pod hlavičkou KBS-SOS, kteří si váží nezištné práce druhých, jež ve své volném čase mají snahu a potřebu udělat něco dobrého i pro ostatní.

Financování materiálu potřebného na opravu rozhledny zajistilo jako vždy Město Bojkovice včetně odborného dozoru.  V průběhu oprav se u rozhledny vystřídala spousta pocestných a turistů, kteří velmi kladně hodnotili naši práci, kdy slova uznání zazněla i ze strany vedení města Bojkovice.

 

V návaznosti na výše uvedené děkujeme i my všem, kdo se zasloužili o naplnění našeho hesla „všichni všem“,když svým vstřícným, nezištným a příkladným přístupem pomáhají udržovat v provozu turistická zařízení města Bojkovice, která slouží široké veřejnosti.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *