Rozhledna 28.9.2022

Tak jako každý rok, a to už po jedenácté, se 28. 9. 2022 na svátek sv. Václava sešli přátelé a sousedé na společném setkání u Rozhledny Na Skalce. Trochu nám nepřálo počasí, neboť silný vítr a časté dešťové přeháňky negativně ovlivnili účast, ale i tak nakonec přišlo více jak třicet nadšenců. V průběhu setkání pak přítomným zpíval mužský pěvecký sbor Vavřineček z Bojkovic. Na zahřátí pak dokonale padly různé vzorky slivovice, což někteří pojali jako generálku na městský košt slivovice, který se nezadržitelně blíží. Dokonce se akce účastnili i turisté ze Zlína a Slavičína, kterým se zejména líbila nově natřená rozhledna a úžasný výhled na Buchlovské hory i Pálavu mírně krytou oparem. Ke zdaru akce přispěla i skutečnost, že většina účastníku si domů spokojeně nesla hezké hřiby, kterých je letos i kolem rozhledny požehnaně.

Ještě si KBS-SOS dovolí vřele poděkovat milému dárci, který na rozhlednu přinesl černý telefon, a to zřejmě jako reakci na rozbití zeleného telefonu původního. Tento černý telefon prozatím uložíme do depozita, aby byl v rezervě pro případ nouze, protože nevíme kdy, a hlavně který debil zase telefon rozbije. Začínáme být skutečnými skeptiky, neboť po natření zábradlí rozhledny v měsíci září 2022, je už toto počmáráno nějakými rádoby grafity. Bohužel lidská blbost nezná mezí, neboť to, co jedni ve volném čase pro ostatní zbudují, pak druzí magoři obratem poničí.

Věříme, že se snad morální kredit části našeho národa zvedne, a že se i na přes rok opět u rozhledny ve zdraví všichni sejdeme.

KBS-SOS

 

 

video1 – kliknou zde

video2 – kliknou zde

video3 – kliknou zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *